Gotu–jemy w Słupsku: zdrowe carpaccio z buraka według przepisu Ewy Antoniak

(Fot. Ewa Antoniak)

Jest zdrowe, smaczne, nadaje się do zabrania do pracy, ale i do postawienia na stole podczas przyjęcia. Carpaccio z buraka to danie, które swoim smakiem i wyglądem może zjednać sobie niejednego.

Po wysokokalorycznych pączkach, jakie proponowaliśmy naszym słuchaczom tydzień temu z okazji Tłustego Czwartku, przyszedł czas na danie, które zdecydowanie możemy nazwać „lekkim”.

Carpaccio z buraka jest zdrowe, smaczne, łatwe w przygotowaniu i niezwykle efektowne. Zabrać możemy je jako lunch do pracy, ale także postawić przed gośćmi na przyjęciu. W każdej odsłonie spisze się świetnie. Sposobów na nie jest wiele, ale dziś proponujemy przepis Ewy Antoniak, słupszczanki, która na gotowaniu zna się, jak mało kto.

Posłuchaj całej audycji:

Kinga Siwiec/ol

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj