Jesień zachwyca nie tylko kolorami liści, ale i barwami potraw, które o tej porze roku powinny nie tylko smakować i wyglądać, ale przede wszystkim rozgrzewać. Dziś w audycji „Gotu-jemy w Słupsku” przepis na zupę krem z dyni.
W miesiącach jesienno-zimowych, kiedy zdecydowanie brakuje nam słońca i ciepła, warto postawić na zupy. Są one nie tylko smaczne i aromatyczne, ale także potrafią nas doskonale rozgrzać. Zwłaszcza, kiedy użyjemy sporo korzennych przypraw. Jedną z propozycji na jesienną, kolorową zupę, jest krem z dyni.
Choć wielu osobom dania z tego owocu (tak, dynia z botanicznego punktu widzenia jest owocem!) wydają się pochłaniać bardzo dużo czasu, to w dzisiejszej audycji obalamy ten mit, a Dominik Nowak, dyrektor Nowego Teatru w Słupsku i pasjonat gotowania, zdradzi nam przepis na krem z dyni, który przygotujemy w zaledwie pół godziny.
Posłuchaj:
Kinga Siwiec/ar