Gotu-jemy w Słupsku. Na naszej antenie jabłecznik pod kruszonką

(fot. Ewa Antoniak)

Jest przepyszny, a do tego ma w sobie więcej owoców niż ciasta. Jabłecznik w wykonaniu Ewy Antoniak kusi chrupiącą kruszonką, soczystymi jabłkami i domowym karmelem.

Jabłecznik to jedno z tych ciast, które trafia w gusta szerokiemu gronu odbiorców. Można przyrządzić go na tysiąc sposobów. W audycji „Gotu-jemy w Słupsku” proponujemy przepis Ewy Antoniak, który charakteryzuje się niewielką warstwą kruchego ciasta, małą liczbą składników i jabłkami zanurzonymi w domowym karmelu. Do tego deser można przygotować z niewielkich formach, a nie na dużej blasze. Zapraszamy do posłuchania.

Posłuchaj więcej:

Kinga Siwiec/ar

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj