Smaki Sycylii w książce „Lampart w pomarańczach”. Rozmawiamy z Ewą Karoliną Cichocką

Tym razem Hanna Wilczyńska-Toczko przeniosła słuchaczy na największą wyspę na Morzu Śródziemnym, na której przez 300 dni w roku świeci słońce. Bohaterką „Sobota Cafe” była Ewa Karolina Cichocka – autorka książki o sycylijskich potrawach pt. „Lampart w pomarańczach”. Autorka opowiada nam o sycylijskim jedzeniu, biesiadach w tamtejszych restauracjach, mieszkańcach wyspy, którzy handlują rybami i owocami morza.

„Lampart w pomarańczach” Ewy Cichockiej, to książka pięknie wydana (wydawnictwo Bernardinum), zawierająca proste przepisy na sycylijskie potrawy i zdjęcia autorki.

W „Sobota Cafe”, poza opowieściami, zabrzmiała też rzadko prezentowana włoska muzyka sprzed lat.

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj