Inny dla sercowca, inny dla cukrzyka, a jeszcze inny dla alergika. Ekspert o właściwościach miodu [POSŁUCHAJ]

Czas na małe co nieco – mówił Kubuś Puchatek. Miód, bo to on był kubusiowym przysmakiem, został bohaterem audycji kulinarnej Eweliny Potockiej. Miód to dobrodziejstwo natury. Ten prawdziwy poznajemy po tym, że po wlaniu do napoju opada na dno i rozpuszcza się powoli. Co jeszcze musimy o nim wiedzieć? 

Ewelina Potocka rozmawiała z Anną Kosecką, która w Brusach prowadzi gospodarstwo pasieczne Kaszubskie Miody.
Jakie są rodzaje miodów i jakie poszczególne z nich mają właściwości? Ile trzeba zjeść miodu, by zaczął mieć działanie lecznicze? I dlaczego nie warto zapominać o pyłkach? Odpowiedzi na te oraz inne frapujące pytania w audycji Eweliny Potockiej.

 

POSŁUCHAJ AUDYCJI KULINARNEJ „GOTUJ SIĘ NA WEEKEND”:

 

 

mk

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj