W walentynki nie zapominajmy o afrodyzjakach w kuchni. Jak dodatkowo rozgrzać serce? [GOTUJ SIĘ NA WEEKEND]

Ależ to jest intensywny kulinarnie tydzień! Po dniu pizzy i tłustym czwartku, w niedzielę czas na walentynki. A jak wiadomo – przez żołądek do serca. Co ugotować, by podkręcić temperaturę uczuć? O tym w audycji kulinarnej „Gotuj się na weekend” Ewelinie Potockiej opowiadał szef kuchni Sławomir Miotk.

Walentynkowe przepisy, które rozgrzeją każde serce: krewetki, czekolada, truskawki, cynamon… Afrodyzjaki w kuchni to rzecz znana od wieków. Nie można o nich zapominać, jeśli przygotowujemy kolację walentynkową.
 
– Jestem za tym, by w walentynki podawać dania lekkie. Polacy uwielbiają rosół i ziemniaki, ale ja proponuję dorsza z kaszą bulgur czy zupę z pora na mleczku kokosowym. Jestem przekonany, że druga połówka będzie zachwycona – opowiada Sławomir Miotk, znany na Pomorzu kucharz i szef kuchni.
 
Walentynkowe przepisy od Sławomira Miotka w audycji „Gotuj się na weekend”.


Ewelina Potocka

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj