Żywność wobec wyzwań współczesnego świata

W dniach 16 – 17 maja 2024 r. na Kampusie Politechniki Gdańskiej, odbędzie się XXVIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej oraz XIth International Session of Young Scientific Staff. Tegoroczne spotkanie, poświęcone tematyce „Żywność wobec wyzwań współczesnego świata”/ “Food in the face of the challenges of the modern world”, zgromadzi czołowych ekspertów z różnych dziedzin nauki i przemysłu, aby dyskutować na temat najnowszych osiągnięć w dziedzinie technologii, bezpieczeństwa oraz biotechnologii i mikrobiologii żywności.

Ceremonia otwarcia konferencji zaplanowana jest na godzinę 9:00, po której rozpoczną się zorganizowane sesje plenarne. Prof. Joanna Stadnik przewodniczyć będzie pierwszej sesji, która skupi się na historycznych i nowoczesnych metodach gospodarowania żywnością oraz modelach in vitro trawienia żywności.

W kolejnych sesjach referatowych wystąpią prelegenci zarówno z polskich, jak i zagranicznych uczelni, którzy przedstawią wyniki swoich badań nad najnowszymi trendami w przemyśle spożywczym. Zagadnienia obejmą szeroki zakres tematów dotyczących nowoczesnych metod przetwarzania żywności, bezpieczeństwa zdrowotnego i wartości biologicznej produktów żywnościowych.

W ramach konferencji odbędą się również warsztaty oraz sesje posterowe, które pozwolą uczestnikom na zgłębianie wiedzy praktycznej oraz wymianę doświadczeń z ekspertami w zakresie najnowszych metod produkcji i analizy żywności. Ceremonia zakończenia konferencji, podczas której wręczone zostaną nagrody za najlepszą prelekcję oraz poster, odbędzie się 17 maja o 13:30.

Szczegółowy program konferencji dostępne są na oficjalnej stronie internetowej:

https://chem.pg.edu.pl/smkn2024

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj