Ponad 60 wystawców pojawiło się w Gdańsku na czwartych targach Food-to-GO. To spotkanie gastronomików z całej Polski, na których mogą dowiedzieć się, jakie trendy panują w ich smacznej dziedzinie pracy. Wśród gości są między innymi producenci lodów, twórcy sprzętu do restauracji, rolnicy i restauratorzy. W tym roku duży nacisk położono na promowanie produktów niezbędnych przy diecie bezglutenowej. – Na Pomorzu mamy już kilka firm, które otrzymały nasz licencjonowany znak przekreślonego kłosa, które wstąpiły do programu Menu Bez Glutenu, mówi Katarzyna Nowak z Polskiego Stowarzyszenia Osób na Diecie Bezglutenowej.
Były też pokazy kulinarne bezglutenowej kuchni. – Mam już w głowie kolejny przepis. Będzie to ciabatta z płatkami czarnej trufli z oliwą truflową, mówił Mirosław Trymbulak, jeden z kulinarnych gości targów Food-to-GO, u którego w menu znajdują się potrawy bezglutenowe, a do tego wegańskie.