Z owocami i bitą śmietaną albo na słono, z sosem bolońskim. W „Gotuj Się Na Weekend” o… naleśnikach

157356656 2767589293491671 6098170851136708917 n

Najważniejsze są produkty i dobre proporcje. Nadzienie to już tak naprawdę inwencja twórcza wykonawcy. Naleśniki. Danie proste i łatwe w wykonaniu. Znają je wszyscy, a jedzenie naleśników sprawia niemałą frajdę…

– Naleśniki zawsze kojarzą się z dzieciństwem, babcią, mamą. Do naleśników obowiązkowo było kakao. Te wspomnienia żyją w nas do dziś. Widać to po klientach. Naleśniki kochają wszyscy, bez względu na wiek – opowiada Marcin Sobala z restauracji Naleśnikowo w Gdańsku.

 

Skąd się wzięły naleśniki i jakie najchętniej jadamy? O tym w audycji „Gotuj Się Na Weekend”. Zaprasza Ewelina Potocka:

 

 

ep/mk

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj