Co jeść, by wzmocnić odporność? Dietetyczka radzi, jak zdrowo się odżywiać podczas kwarantanny [POSŁUCHAJ]

Zamiast wypiekanych co rano bułeczek czy chleba – świeże warzywa oraz zielone koktajle. Trzeba pamiętać, by każdego dnia wypijać dużo wody, herbat lub naparów. Co ważne – zmniejszajmy liczbę kanapek na rzecz zup lub ciepłych dań. Siedząc w domu, pamiętajmy o dobrej, zdrowej diecie. Szczególnie teraz, w czasie możliwości zakażenia koronawirusem – warto również poprzez prawidłowe odżywianie wzmocnić odporność naszego organizmu.

 
Co powinniśmy jeść w czasie kwarantanny? Czego nie może zabraknąć w diecie seniorów, a czego u dzieci? O zdrowym odżywianiu podczas kwarantanny Alicja Samolewicz-Jeglicka rozmawiała z dietetyczką i terapeutką ruchową Marią Fall-Ławryniuk.
Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj