Szukamy „Pomorskiego Przysmaku”. Kulinarne specjały, pochodzące z jezior i rzek

(Fot. Radio Gdańsk)

To będą przepyszne wakacje – dziś rozpoczynamy nasz coroczny cykl kulinarny „Pomorski Przysmak”. Tematem przewodnim będą flora i fauna pomorskich jezior i rzek oraz co smakowitego można z nich „wyczarować”.

Nasza dziennikarka Ewelina Potocka i szef kuchni Marcin Popielarz opowiadają o rybach, rakach i wodnych roślinach stanowiących doskonałe uzupełnienie pomorskich receptur. Szczupaki, okonie, sumy, sielawy, jesiotry… Ryb ci u nas, na Pomorzu, dostatek.

(Fot. Radio Gdańsk)
(Fot. Radio Gdańsk)
Sum carpaccio z maślanką i korzeń tataraku w panna cotta (fot. Radio Gdańsk)

ODCINEK 13 (19 LIPCA) – RAKI

Posłuchaj:

oprac. MarWer

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj