Złota jesień na talerzu. Przepis na sycącą i smakowitą zapiekankę z grzybami [GOTU-JEMY W SŁUPSKU]

(Fot. Radio Gdańsk/ Kinga Siwiec)

Zanim przyjdą pierwsze przymrozki, warto nacieszyć się grzybami. Dania z nimi są aromatyczne i kojarzą się ze złotą jesienią. Dzisiejsza propozycja Ewy Antoniak jest daniem szybkim, łatwym w przygotowaniu i sycącym.

Zapiekankę makaronową z grzybami można przygotować dzień wcześniej i zapiec ją w piekarniku tuż przed podaniem. Co ważne, do jej przyrządzenia nie potrzebujemy całego kosza grzybów – wystarczy, że podczas spaceru po lesie zbierzemy kilka sztuk borowików, podgrzybków czy kurek.

Posłuchaj audycji:

Kinga Siwiec/vn

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj