Jesień w kuchni to duże pole do popisu. Michał Marek Dawidowski opowiada o najbardziej „kulinarnej” porze roku [GOTUJ SIĘ NA WEEKEND]

Grzyby, dynia, jagody, kasztany, śliwki, cukinia, jabłka, gruszki, orzechy… Jesień w kuchni nigdy nie jest nudna, a my szukamy nowych kulinarnych inspiracji.

– Bardzo lubię łączyć klasyczną polską kuchnię z nowoczesnością. Tej jesieni stawiam na grzyby, czy to w towarzystwie dobrego mięsa, czy jako główny składnik bezmięsnego dania – opowiada Michał Marek Dawidowski, szef kuchni Atelier Bonżur w Gdańsku.

Jakie pomysły kulinarne ma dla nas szef kuchni? Więcej w audycji Gotuj się na weekend. Zaprasza Ewelina Potocka.

 

Posłuchaj:

 

 

 

pb

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj