Gotuj-jemy, audycja Studia Słupsk. Jak samemu upiec chleb na zakwasie

Fot. Katarzyna Sasiuk

Jego zapach kusi niemal każdego. Świeży, jeszcze ciepły i chrupiący chleb to prosty, ale wspaniały przysmak. W audycji „Gotu-jemy w Słupsku” porozmawiamy o tym, dlaczego warto przygotowywać go na zakwasie i na co zwrócić uwagę przy pieczeniu.

Świeży, chrupiący, a najlepiej jeszcze ciepły chleb to rarytas z wakacji spędzanych u babci na wsi. Dziś, kiedy wielu z nas zaczyna zwracać szczególną uwagę, na to, co je, pieczenie chleba w domu staje się powoli modą. I to taką, za którą zdecydowanie warto podążyć.

Dziś na naszej antenie w audycji „Gotu-jemy w Słupsku” gościła Katarzyna Sasiuk z Gospodarstwa Agroturystycznego „Ruda Kitka”. Kasia od dawna interesuje się zdrową żywnością i ekologią, a od jakiegoś czasu jej pasją stało się wypiekanie chleba.

Zapraszamy do wysłuchania całej rozmowy o tym jak powstaje chleb na zakwasie i na co zwrócić uwagę przy pieczeniu

 

 

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj