Gotu-jemy w Słupsku: Przystawki włoskie to nie tylko spaghetti. Jakie antipasti znamy?

(Fot. Pixabay.com)

Któż nie lubi włoskiej kuchni? Miłośników słonecznych potraw jest wielu, a trzeba przyznać, że mają w czym wybierać – potraw jest wiele i są one różnorodne, od makaronów poprzez włoską pizzę aż po smakowite desery. Ostatnia audycja „Gotu-jemy w Słupsku” była poświęcona włoskim przystawkom.

Antipasti, czyli włoskie przystawki, goszczą na polskich stołach nie od wczoraj. Choć nie są tak popularne jak pizza czy makarony, moją sporą rzeszę zwolenników. I słusznie, bo są bardzo różnorodne, a ogrzane słońcem produkty smakują rewelacyjnie. O tym, czym Włosi rozpoczynają biesiady, opowiedzieliśmy w audycji „Gotu-jemy w Słupsku”.

Posłuchaj całej audycji:

Kinga Siwiec/ol

Reklama



Najnowsze



Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj