Sekrety serów miękkich. „Gotu-jemy w Słupsku” ze specjalistką od serów Edytą Statkiewicz

(Fot. Pixabay.com)

Kiedy myślimy o serze, to przed oczami mamy żółte krążki, obowiązkowo posiadające liczne i duże dziury. Tymczasem wiele serów to sery białe, często miękkie i o delikatnym smaku, który pozwala wykorzystać je nie tylko w daniach słonych, ale także w deserach. O sekretach serów miękkich Kinga Siwiec rozmawiała ze specjalistką w tej dziedzinie – Edytą Statkiewicz – w audycji „Gotu-jemy w Słupsku”.

Sery miękkie bywają niedoceniane przez smakoszy. W kuchni mają wiele zastosowań, zarówno przy przygotowywaniu kanapek, jak i jako dodatek do ciast, a nawet jako samodzielny deser.

W audycji „Gotu-jemy w Słupsku” z Edytą Statkiewicz, specjalistką od serów, rozmawialiśmy o tym, jak najlepiej wykorzystać miękkie i delikatne odmiany tego przysmaku. Pani Edyta zdradziła nam także sposób na to, aby domowy sernik nie straszył liczbą kalorii, a wciąż smakował znakomicie.

Posłuchaj całej audycji:

Kinga Siwiec/ol

Zwiększ tekstZmniejsz tekstCiemne tłoOdwrócenie kolorówResetuj